Jonge Klimaatbeweging Huisstijl

Project beschrijving

Voor de Jonge Klimaatbeweging heb ik een gehele huisstijl voor hun nieuwe project mogen maken: JKB on Tour. Volgend schooljaar gaat de Jonge Klimaatbeweging langs MBO scholen om informatie te geven over de klimaatveranderingen. Dit wordt gedaan op een speelse en laagdrempelige manier. Dit is dan ook de stijl waarin ik de huisstijl heb onworpen.

Logo Design

Het logo van de Jonge klimaatbeweging zelf is erg simpel en overzichtelijk.  Om te zorgen dat met het eerste blik meteen duidelijk wordt dat deze tour een onderdeel is van de Jonge Klimaatbeweging wou ik het logo vergelijkbaar maken. Vandaar is het logo opgemaakt in dezelfde indeling als het huidige logo. Als symbool heb ik gebruik gemaakt van een busje, aangezien het idee is om met een busje langs scholen te gaan. 


Logo Design

Styleguide

De styleguide is erg speels, overzichtelijk en clean. Ik heb gebruik gemaakt van dezelfde groene kleur die de Jonge Klimaatbeweging in de huisstijl heeft staan en deze aangevuld met een lichtere versie groen, en een kleur blauw in dezelfde soort tint. Dit zodat de natuurelementen goed in hun recht kunnen komen en het thema draait om duurzaamheid. Ik heb voor een lichtere tint groen gekozen aangezien ik meerdere kleuren groen met elkaar wil combineren. Dit wordt gedaan door de transparantie aan te passen.
Verder heb ik een ander soort lettertype gekozen aangezien het huidige lettertype van de JKB niet fris en modern oogt. Ik heb een schreefloos lettertype gekozen in drie verschillende varianten: Regular, Bold en Light Italic.


Huisstijlhandboek

In het huisstijl handboek staat alles omschreven en heb ik mijn keuzes toegelicht. Deze kun je hier vinden.

Facebook header

date

scroll-to-top
close